joi, 25 ianuarie 2024

Chec vegan cu merisoare

 


Dulcele de azi, e un chec vegan cu merisoare si lamaie. Atat de bun, incat nimeni nu va sesiza diferenta dintre acest chec vegan si unul care contine oua si unt.

Ingrediente:

-350 g faina 

-30 g amidon alimentar

-1 varf de cutit sare

-1 plic praf de copt

-1 banana coapta

-180 g zahar

-200 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, migdale, etc.)

-50 ml apa minerala

-120 ml ulei

-1 lingurita pasta de vanilie

-1/2 lingurita pudra de curcuma

-coaja si sucul unei lamai bio

-200 g (1 caserola) merisoare  


Glazura:

-100 g zahar pudra

-1-2 lingurite suc de lamaie

 

Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate (faina, zahar, amidon, praf de copt, sare, curcuma) si se amesteca. Curcuma sau turmericul va colora frumos checul.  Peste ingredientele uscate, se pun lichidele (uleiul, laptele, sucul de lamaie, apa minerala) apoi coaja de lamaie, vanilia si banana pasata. 

Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza, apoi se toarna jumatate intr-o tava de chec, se pun jumatate din merisoarele date prin faina, apoi restul din compozitie si din restul de merisoare. 

Se coace checul in cuptorul preincalzit la 170 C, cu ventilatie, timp de 40 minute. 

Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Cand checul e copt, se scoate din cuptor si se glazureaza.

 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.