sâmbătă, 13 martie 2010

Tocanita de pui cu ciuperci si smantana

(In zona noastra se numeste papricas)
-o tava ciocanele de pui
-300 g ciuperci
-1 ceapa
-1 buc. usturoi
-300 ml smantana
-200 ml lapte
-2 linguri faina
-sare, piper, boia de ardei, marar sau patrunjel


Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Carnea de pui se prajeste putin in tigaia de teflon, fara ulei, doar cat sa se rumeneasca putin.
Peste ceapa calita se adauga ciupercile intregi (in cazul asta pentru ca ciupercile erau mici). Se calesc ciupercile, se pune apa, se adauga si ciocanelele de pui rumenite si se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust .


Dupa ce apa a scazut si carnea a fiert, se adauca laptele amestecat cu faina si in final smantana, mararul verde si boia de ardei. Se serveste cu mamaliga.




2 comentarii:

  1. Acum am luat mancarica de pe foc, a iesit super!!! Cautam demult o reteta cu pui, ciuperci si smantana si nici una nu a fost asa de buna ca asta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Miky, bun venit pe blogul meu. Ma bucur ca ti-a placut reteta, chiar daca pozele nu sunt foarte reusite.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.