Ei
bine, am facut-o si pe asta. 😀 Numai carnati n-am pregatit niciodata.
Si asta pentru ca nu suntem mari fani. Dar, acum am pregatit carnati
vegani. Pai ce nu fac eu pentru veganul meu?
E
ceva de lucru cu acesti carnati. Indeosebi cu impachetatul lor . Si
evident, m-am straduit sa le dau o forma cat mai frumoasa si cat mai
apropiata de cea a carnatilor. Intr-o zi cand voi avea timp si chef, am
sa repet acesti carnati, dar mult mai condimentati si mai aromati.
De
cand Alex a devenit vegan si eu incerc sa-i pregatesc tot felul de
ciudatenii (noroc ca le gasesc pe Instagram). De fiecare data cand
incerc o reteta, respect in totalitate ingredientele si cantitatile,
urmand ca mai apoi sa revin asupra ei si sa fac modificari dupa gustul
meu.
Ingrediente:
-100 g ciuperci
-1 ceapa
-2 linguri ulei
-200 g tofu
-1 morcov
-cateva frunze de busuioc
-1 lingurita sare
-piper
-putin cimbru
-1 lingurita condiment pentru carnati
-1 lingurita pudra de usturoi
-1 lingurita boia dulce si/sau afumata
-130 g gluten
Toate
ingredientele, cu exceptia glutenului se pun intr-un chopper si se
mixeaza pana devin ca o pasta. Se adauga apoi glutenul si se miteaza
pana rezulta o compozitie care seamana cu un aluat vartos.
Se
scoate aluatul obtinut si se mai framanta cu mainile, apoi se imparte
in 12 bucati egale. Fiecare bucata se ruleaza, i se da o forma cat mai
apropiata de cea a carnatilor, se inveleste in folie de aluminiu, apoi
in folie alimentara. Aici e nevoie de ceva timp si rabdare. Se fac
noduri la capete si se fierb carnatii timp de 25 minute. Dupa acest timp
se scot, se lasa sa se raceasca si se indeparteaza foliile.
Se
ung cu putin ulei si se remenesc in tigaia grill. Se servesc cu
garnitura preferata. In cazul de fata, cu niste cartofi dulci la
cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.