Inca se mai gasesc prune in piata si in supermarketuri, asa ca am pregatit in week-end o tarta cu prune si crema frangipane
Ingrediente crusta:
-125 g unt rece
- lingura zahar pudra
--1 galbenus de ou
-250 g faina
-1 praf de sare
-2 linguri apa rece
Crema frangipane:
-150 g unt moale
-150 g zahar
-100 g faina de migdale
-50 g nuca prajita si macinata fin
-2 oua
-cateva picaturi esenta de migdale
+
-500 g prune taiate felii
Petru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu varfurile degetelor amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam galbenusul si cele doua linguri de apa rece si framantam rapid, fara a insista prea mult, un aluat nelipicios, pe care il invelim in folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora.
Intre timp pregatim crema frangipane. Punem intr-un bol untul moale si zaharul si mixam. Adaugam pe rand ouale si in final faina de migdale, nuca macinata si esenta de migdale. Crema obtinuta o pastram in frigider, pana cand ii va veni randul sa fie folosita la tarta noastra.
Incalzim cuptorul la 180C , caldura sus-jos. Intindem aluatul in forma de tarta si in intepam din loc in loc cu o furculita. Punem crema frangipane peste crusta si nivelam. Punem feliile de prune si introducem tava in cuptor. In acest moment, am scazut temperatura la 170 C si aam copt tarta 30 minute. Dar fiecare isi cunoaste cuptorul, astfel ca temperatura poate fi mai mare, in functie de cuptor. Eu am mai spus, am un cuptor mai mic, neincorporabil, astfel ca intotdeauna scad temperatura cu 10 grade fata de cuptoarele obisnuite.
Lasam tarta sa se raceasca, o pudram cu zahar si o putem servi pofticiosilor.









Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.