marți, 13 octombrie 2009

Nuci umplute



-180 g faina
-120 g margarina sau unt
-40 g zahar pudra
-1 pachetel vanilie


Din aceste ingrediente se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc.
Formele se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptor 15-20 min la foc mic. Nu trebuie sa stea mult, trebuie sa capete o culoare aurie.
Cand s-au copt, se scot foarte usor din forme, sa nu se sfarame.

Crema:

-100 g zahar pudra
-100 g unt
-100 g nuca macinata
-5 linguri finetti
-esenta de rom
Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla chiar si doua saptamani la loc racoros. Ideal e sa stea totusi o zi-doua inainte de a se consuma, pentru ca astfel cojile se fragezesc.


7 comentarii:

  1. ff frumoase :) sii euuuuu vreau :)
    nu ma mancat de mult si nici nu am forma s ias vrea sa fac:((

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc Anca. Ti-as cumpara eu forme numai ca pana in America sunt cam greu de trimis.

    RăspundeţiȘtergere
  3. DE UNDE SE POT CUMPARA ACESTE FORME DE NUCI? STII VRE'UN LOC?.....

    RăspundeţiȘtergere
  4. In Tg. Mures se gasesc la magazinul Luxor, la articole de menaj.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Crezi ca mai gasesti forme pentru nuci? Pup

    RăspundeţiȘtergere
  6. Eu n-am mai fost de mult pe la magazinul respectiv, dar cred ca se gasesc si acum.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Pentru cei ce locuiesc in Bucuresti,pot gasi forma de nuci la Piata Sudului,cartier Berceni,in incinta pietei.In piata este un nene care vinde :linguri de lemn,ciaun fonta,forma de saratele si forma de nuci din fonta care costa 50 Ron.

    RăspundeţiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.