duminică, 10 martie 2019

Bucte cu branza de vaci



Buctele sunt un fel de placinte sau gogosi, daca vreti, coapte in cuptor. Si sunt acel tip de desert care ma duce cu gandul la bunica mea.

Ingrediente aluat:
-550 g faina 000
-110 g zahar
-1 ou + 1 galbenus
-50 g unt topit
-2 linguri ulei
1 lingura iaurt gras 10% grasime
-200 ml lapte caldut
-1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic drojdie uscata Dr.Oetker

Umplutura:
-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-100 g stafide
-coaja rasa de la o lamaie bio
-2 galbenus de ou
-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
-1 lingurita esenta de vanilie

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. 
La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. 
In timp ce masina de paine lucreaza in locul nostru, ne ocupam de umplutura de branza. Pentru aceasta, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga branza, coaja de lamaie, stafidele si esenta de vanilie si se omogenizeaza. 
Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de umplutura de branza si stafide,  se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute. Se pudreaza cu zahar vanilat. Sunt absolut delicioase , dupa ce se racesc. Dar sunt bune si a doua zi.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.