Brownie e acel tip de prajitura ciocolatoasa, decadenta, pe care daca o gusti, cu siguranta nu te poti opri la o singura bucata. Nu e excesiv de dulce, e usor umeda, cremoasa, iar daca ii mai adaugi un mot de crema cu frisca si cateva bobite de zmeura, reprezinta rasfatul maxim intr-o zi de week-end si satisface poftele oricarui pretentios. La toate acestea, daca mai adaug ca modul de preparare e atat de simplu incat oricine, dar absolut oricine poate sa faca o astfel de prajitura si nu dureaza mai mult de 10 minute pana cand se introduce in cuptor...
Ingrediente:
-200 g ciocolata amaruie
-200 g unt
-4 oua
-250 g zahar
-3 linguri cacao
-220 g faina
-2 linguri piure de zmeura
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si
se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au
topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol
se bat ouale cu zaharul. Se adauga apoi crema de
ciocolata, faina si cacaua si la final cele doua linguri de piure de zmeura. (Puteti adauga zmeura intreaga, dar eu am preferat sa pasez zmeura si sa adaug piure, pentru ca alor mei nu le place sa simta samburii de zmeura.) E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita
si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.
Se pune compozitia intr-o tava (20/30)
tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece
testul cu scobitoarea. In niciun caz nu lasati prajitura mai mult la copt. Ea trebuie sa aiba o textura umeda, nu ne dorim un blat uscat si innecacios.
Crema:
-200 ml smantana dulce pentru frisca (Pilos)
-250 g mascarpone
-2-3 linguri zahar pudra
-esenta de vanilie
In bolul mixerului punem toate ingredientele pentru crema si mixam 3 minute la viteza mare.
Taiem prajitura in 24 patrate aproximativ egale. Punem crema intr-un posh la care atasam un dui si formam aveline pe fiecare prajitura. Decoram cu ciocolata rasa si zmeura proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.