Dupa cum stiti, nu prea sunt adepta prajiturilor de acest gen, adica simple, fara crema, fara putina frisca sau macar un strop de ciocolata. Dar , am vazut saptamana trecuta aceasta reteta postata de Diana (Can't boil an egg) si care de fapt e reteta Nigellei si pentru ca aveam lamai si sirop de soc proaspat facut, am zis...de ce nu? As exagera daca as spune ca m-a dat pe spate, dar a rezultat o prajitura numai buna de savurat langa o cafea. E o prajitura simpla, nepretentioasa, dar nu cred ca e o prajitura care s-ar cere repetata. Eventual, ar merge facuta sub forma de cupcakes si decorata cu o crema fina de lamaie.
Ingrediente:
-175 g unt
-100 g zahar pudra
-coaja rasa de la o lamaie BIO
-1 fiola esenta de vanilie
-3 oua
-75 g migdale macinate
-100 g faina
-1/2 plic praf de copt
-sucul de la o jumatate de lamaie
-30 ml sirop de soc
Pentru insiropat
-100 ml sirop de soc
-sucul de la o jumatate de lamaie
-o lingura zahar
Mod de preparare
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 24/24 cm.
Se incinge cuptorul la 180 C. Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate (faina, pudra de migdale, praful de copt.)
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se adauga pe rand cele trei oua, sucul de lamaie si siropul de soc. Nu va speriati daca veti vedea ca va avea un aspect ca maioneza taiata. :D. Se adauga acum amestecul de ingrediente uscate si va rezulta o compozitie cremoasa.
Se repartizeaza aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptor, pentru 25 minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza. Puteti sa o pudrati cu zahar, dar fiind o prajitura insiropata, zaharul se va topi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.