luni, 3 aprilie 2023

Cheesecake copt cu afine

 

Cheesecake-urile sunt poate cele mai delicioase, versatile, simple si rapide deserturi. (Asta daca nu tinem cont de timpul de asteptare.) In general prefer cheesecake-urile la rece, dar imi plac si cele coapte, cu multe fructe delicioase. Am preparat acest cheesecake si in varianta cu cirese sau Capsune si a fost delicios. Dar acum cu afine, mi-a intrecut asteptarile. 

Sursa de inspiatie, GabyD .

Puteti sa il si decorati (vezi varianta cu capsune) si veti obtine un desert care se poate bate cu orice tort.

Ingrediente crusta:

-200 g biscuiti

-2 linguri zahar pudra

-1 lingura cacao

-100 g unt topit

 

Crema de branza:

-400 g crema de branza (am folosit Pilos)

-200 ml smantana pentru frisca (Pilos)

-3 oua

-150 g zahar

-coaja rasa de la o lamaie

-1 fiola esenta de vanilie

-1 lingura cu varf amidon 


Jeleu de afine:

-350 gafine congelate

-3 linguri zahar

-1 lingura cu varf amidon

Pentru crusta de biscuiti, se amesteca biscuitii macinati cu zaharul pudra si untul topit. Se pune acest amestec de biscuiti intr-o forma de tort (22 cm diametru) si cu un pahar se preseaza bine pe fundul formei.

Pentru crema, se pun toate ingredintele intr-un bol si se amesteca cu un tel. Nu folositi mixerul, nu e nevoie. Doar amestecati pana se omogenizeaza ingredientele si va rezulta o crema fina. 

Crema obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se introduce forma de tort  in cuptorul preincalzit la 130C. Asadar, se pune forma de tort pe treapta a doua a cuptorului si se coace cheesecake-ul timp de 30 minute la 130C apoi se creste temperatura la 160C si se mai coace prajitura 30 minute, dupa care se scoate cheesecake-ul si cu o lingura se repartizeaza uniform deasupra jeleul de afine. Se mai coace inca 15-20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Cel mai bine e sa pregatiti prajitura cu o seara inainte de a fi servita.

(Pentru jeleu, se pun afinele intr-o cratita si  se adauga zaharul.Se amesteca pana incep sa se inmoaie usor si zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga amidonul si se fierbe la foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa ca o budinca.)














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.