Cheesecake-urile sunt poate cele mai delicioase, versatile, simple si rapide deserturi. (Asta daca nu tinem cont de timpul de asteptare.) In general prefer cheesecake-urile la rece, dar imi plac si cele coapte, cu multe fructe delicioase. Am preparat acest cheesecake si in varianta cu cirese sau Capsune si a fost delicios. Dar acum cu afine, mi-a intrecut asteptarile.
Sursa de inspiatie, GabyD .
Puteti sa il si decorati (vezi varianta cu capsune) si veti obtine un desert care se poate bate cu orice tort.
Ingrediente crusta:
-200 g biscuiti
-2 linguri zahar pudra
-1 lingura cacao
-100 g unt topit
Crema de branza:
-400 g crema de branza (am folosit Pilos)
-200 ml smantana pentru frisca (Pilos)
-3 oua
-150 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-1 fiola esenta de vanilie
-1 lingura cu varf amidon
Jeleu de afine:
-350 gafine congelate
-3 linguri zahar
-1 lingura cu varf amidon
Pentru crusta de biscuiti, se amesteca biscuitii macinati cu zaharul pudra si untul topit. Se pune acest amestec de biscuiti intr-o forma de tort (22 cm diametru) si cu un pahar se preseaza bine pe fundul formei.
Pentru crema, se pun toate ingredintele intr-un bol si se amesteca cu un tel. Nu folositi mixerul, nu e nevoie. Doar amestecati pana se omogenizeaza ingredientele si va rezulta o crema fina.
Crema
obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se introduce forma de
tort in cuptorul preincalzit la 130C. Asadar, se pune
forma de tort pe treapta a doua a cuptorului si se coace cheesecake-ul
timp de 30 minute la 130C apoi se creste temperatura la 160C si se mai
coace prajitura 30 minute, dupa care se scoate cheesecake-ul si cu o lingura se repartizeaza uniform deasupra jeleul de afine. Se mai coace inca 15-20 minute, dupa
care se lasa sa se raceasca. Cel mai bine e sa pregatiti prajitura cu o seara inainte de a fi servita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.