O mancare traditionala romaneasca, foarte buna desi cu destul de multe calorii. O data pe an merge....
-1 kg fasole boabe (cam multa)
-1 ciolan (destul de mare...)
-2 cepe
-1 ardei gras
-1 morcov
-2 bucati usturoi
-250 ml suc de rosii
-cimbru
-2 foi de dafin
-piper
-1 lingura pasta de ardei (e foarte sarata asa ca nu mai e cazul sa punem sare)
Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se aruca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile ded carne la fiert. Cand carnea aparoape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabilsi scursa apa. Se pune morcovul,cimbrul,2 foi de dafin si cand fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.
Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se aruca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza.
Ciolanul se spala bine si se dezoseaza (pe cat e posibil).
Se taie ceapa solzisori si ardeiul cubulete si se calesc in foarte putin ulei. (Ciolanul lasa suficienta grasime asa ca nu e nevoie sa punem mult ulei. Oricum eu intotdeauna pun f.f.putin ulei la orice mancare.)
Se pune apa si bucatile ded carne la fiert. Cand carnea aparoape fiarta, se adauga fasolea care si ea e fiarta in prealabilsi scursa apa. Se pune morcovul,cimbrul,2 foi de dafin si cand fasolea e fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se serveste cu mare pofta.
Daca faceti aceasta reteta, injumatatiti cantitatea de fasolesi cumparati un ciolan mai mic, altfel riscati sa mancati o saptamana din cazanul cu fasole. :) :) :rd:
Noua ne place tare mult si de ce sa nu o facem. Eu de ex o fac o data pe luna, sotului i place tare mult! Daca nu fac , cere el :) Pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place, desi, recunosc, nu fac prea des. Dar totdeauna o mananc cu placere.
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela. Si noua ne place dar nu gatesc decat de maxim 2 ori intr-un an.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandrina. La cebomba calorica e, nici nu e indicat sa gatim prea des. :)
RăspundețiȘtergereGand la gand cu bucurie.Foarte bun.
RăspundețiȘtergereDe ziua romanilor nici ca se putea altceva, decat acest meniu. Pup!
RăspundețiȘtergereVai ce bine arataaa!!!Mie pofta!
RăspundețiȘtergereTe pup!Alynusa
Asa e Micul. Multumim.
RăspundețiȘtergereSarah, asa s-a nimerit. Pup si eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusha.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu.
Mai m-as infinge in bucata aia de afumatura exact ca Tom din desenele animate....grozavie de bun...pup weekend linistit!!
RăspundețiȘtergere