marți, 6 iunie 2023

Batoane cu ovaz si capsune

 

Am facut pe repede inainte aceasta prajitura vegana in special pentru Alex. Dar ne-a placut tuturor. E atat de buna incat cu greu te poti opri la o singura bucata. I-am spus "Baton cu ovaz si capsune", pentru ca seamana la gust si textura cu clasicele batoane de cereale. 

Aceasta prajitura se face foarte rapid si usor si puteti inlocui gapsunele cu zmeura (daca nu va deranjeaza semintele fructelor), afine, cirese, visine, caise, prune. Cu siguranta va fi la fel de buna cu orice fruct.

Ingrediente: (tava 25/25)

-150 g faina alba

-150 g fulgi de ovaz

-1 lingurita praf de copt

-120 g zahar

-150 g unt de cocos/margarina (sau unt, daca nu doriti o prajitura de post)

-1 praf de sare


Umplutura:

-500 g capsune

-2 linguri cu varf amidon 

-1 lingura suc de lamaie

-4 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat


Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se toarna peste ele untul de cocos topit. Se amesteca pana incepe sa se lege compozitia. 2/3 din aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se taseaza cu o lingura. (Vedeti in poza cum trebuie sa arate.) 

Se pune tava in cuptorul preincalzit la 170 C caldura sus-jos si se coace timp de 10 minute. 

Intre timp, se curata, se spala si se taie capsunele in sferturi sau daca sunt foarte mari, in bucati mai mici. Se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si amidonul.

Dupa cele 10 minute, se scoate tava din cuptor. Peste blat/biscuite se repartizeaza compozitia de capsune iar deasupra restul de 1/3 din compozitia cu ovaz. Se mai coace prajitura 30-35 minute, pana devine aurie deasupra. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se serveste cu mare pofta.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.