loading...

duminică, 13 noiembrie 2011

Varza murata la borcan


-1 varza de aproximativ 2 kg
-2 linguri sare grunjoasa
-hrean
-cimbru
-marar
-boabe de piper
-frunze de teline (optional)
-saramura daca e cazul (la 1 l apa 1 lingura sare grunjoasa)

Varza se taie fideluta ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa o jumatate de ora, timp in care varza se va inmuia si va lasa apa. Daca apa nu e suficienta, se completeaza cu saramura.
Intr-un borcan se pun crengute de cimbru si marar, hrean, boabe de piper. Se pune varza pana la jumatatea borcanului, peste care se pun din nou crengute de cimbru, marar, hrean si boabe de piper. Se pune restul de varza, apoi din nou cimbru, marar, hrean. Se completeaza cu saramura si se pune borcanul intr-o cratita, pentru ca varza va fermenta si va curge din zeama. In urmatoarele 4-5 zile se scurge zeama de varza si se toarna inapoi, dupa care borcanul se poate capsa/lega si pune in camara.


Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.