duminică, 17 februarie 2019

Hummus cu mazare


Ador hummusul simplu, sau in orice fel de combinatie. Cu ardei copt, avocado, broccoli, cartof dulce, etc. De aceasta data am facut un hummus cu mazare si s-a dovedit a fi o alegere perfecta. 
Reteta e extrem de simpla si se pregateste in cateva minute, mai ales cand avem la indemana naut in conserva. Adevarul e ca e foarte comod sa gatesti o reteta cu naut conservat. Cu cel uscat e mai mult de lucru, trebuie pus la inmuiat peste noapte, apoi fiert destul de mult pana sa se inmoaie. Asa ca prefer sa cumpar naut la conserva si cel mai bun naut conservat e cel de la Sun Food

Ingrediente:
-1 conserva de naut Sun Food
-1 cana mazare fiarta
-2 catei de usturoi
-2-3 linguri ulei de masline 
-1 lingura pasta de susan tahina
-chimen macinat
-sare
-1/2 lingurita fulgi de chilli
-1 lingura zeama de lamaie
-2 linguri aquafaba (apa din conserva de naut)

 Modul de preparare este extrem de simplu, vom avea nevoie doar de un blender/mixer vertical. In vasul mixerului vertical se introduc ingredientele si se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Daca hummusul e prea dens, se mai poate adauga putina apa din conserva, pentru a-l mai subtia. Se serveste cu paine prajita sau cu lipie libaneza si se mai poate picura deasupra, putin ulei de masline.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.