marți, 18 octombrie 2011

Zacusca cu fasole


-3 kg gogosari
-2 kg ceapa
-800 g fasole boabe
-3 morcovi
-1/2 l ulei
-1 l suc de rosii
-sare, piper
-1 foaie de dafin
-1 lingurita zahar

Se curata toate legumele si se spala. Fasolea si morcovii se fierb. Daca fasolea e uscata, se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, apoi se fierbe.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat si se calest separat in ulei.
Se pun apoi intr-un vas mai mare si se adauga morcovii si fasolea, fierte in prealabil apoi date prin masina de tocat, sucul de rosii si restul de ulei. Se pune zacusca la fiert pe foc mic amestecand in continuu.
Un mic secret, daca nu vreti sa pierdeti cateva ore langa aragaz si sa faceti febra musculara la maini tot amestecand in oala, :), puneti vazul in cuptor, pe treapta a doua, lasati si tava de la aragaz in cuptor si lasati sa fiarba la foc mic cateva ore. Cam din 30 in 30 minute scoateti vasu si amestecati, adaugati sare si piper dupa gust si o foaie de dafin. Frunza de dafin se scoate apoi, nu se fierbe prea mult pentru ca lasa un gust amar.




3 comentarii:

  1. mmm arata foarte bine :Dtoate legumele trebuiesc fierte si apoi date prin masina sau cum se procedeaza mai exact? :*

    RăspundețiȘtergere
  2. esti foarte harnicuta.cred ca-i un deliciu.va doresc sa o savurati cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu pe cineva care e lenes tare si si-ar dori un borcanel din zacusca asta:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.