vineri, 11 februarie 2011

Galuste cu prune congelate

 


Ingrediente:

-4 cartofi medii, fierti in coaja
-300 g faina
-1 ou
-3 linguri ulei
-15 prune congelate
-pesmet
-zahar
-scortisoara


Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata.
Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o forma de bila. Fiecare bila o trecem prin putina faina si o punem pe planseta infainata, sa nu se lipeasca. 
Atentie! Prunele nu le decongelam, trebuie sa lucram repede altfel daca se decongeleaza, se inmoaie si nu mai putem face nimic cu ele.  Inainte de a ne apuca de galuste, punem apa cu putina sare si un strop de ulei la fiert.



In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem galustele si le lasam pana se ridica la suprafata.


In timp ce galustele fierb, rumenim putin pesmetul in unt sau ulei, adaugam zahar si optional scortisoara. Scurgem galustele si le dam prin amestecul de pesmet cu zahar.



V-am facut pofta? :) In toamna congelati si voi cateva prune si incercati reteta propusa de mine. E bine sa congelam prune mai tari si nu foarte coapte.

4 comentarii:

  1. Mai intrebi daca ne-ai facut pofta?De numai pot!O idee grozava!Da-s ajunge pin' la toamna ,lelita Ioana,cum ar zice cantarea....am sa pun si eu la congelator ,prune sa pot manca si iarna galuste!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, le-as manca pe toate...arata demential.

    RăspundețiȘtergere
  3. avec les prunes c'est un vrai régal
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.