duminică, 6 februarie 2011

Cheesecake cu fructe de padure



Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de "Retete in imagini" pe facebook, asadar daca va place, va rog dati un "like". :)
Blat de biscuiti:

-300 g biscuiti petit beure
-150 g unt
-2 linguri zahar pudra
-1 lingura cacao

Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a iesit cam prea crocant .


Crema:

-300 g branza de vaci
-250 g mascarpone
-350 ml frisca
-200 g zahar pudra
-5 g gelatina (optional) eu nu am pus
-400 g fructe de padure



Fructele de padure se paseaza pana rezuolta un piure fin. Altfel e neplacut sa simtim printre dinti samburii fructelor.
Branza se amesteca cu zaharul pudra, se adauga mascarpone si se bate cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Se adauga frisca batuta.

Pe o tava punem blatul de biscuiti si inelul detasabil si punem jumatate din crema de branza. In cealalta jumatate punem 3 linguri din piureul de fructe, apoi punem crema roz peste cea alba.


Jeleu de fructe:

-piureul de fructe de padure
-2-3 linguri zahar
-5 g gelatina
-2 linguri apa (optional)

Gelatina o hidratam in putina apa.
Piureul il amestecam cu zaharul si il fierbem pana se topeste zaharul. Apoi il luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestacam si lasam sa se racoreasca dupa care turnam peste crema de branza. Punem tava la frigider pana se incheaga jeleul.


Apoi scoatem inelul detasabil si putem servi o felie delicioasa de cheesecake.
Si o sectiune , sa va fac pofta. :)




16 comentarii:

  1. Hola Cris!!! cuanto tiempo sin poder entrar aunque igual te espio desde mi blog, se me cuelga la página con el traductor, hoy pude entrar y traducirla aparte, porque por ahora "rumano" no pude aprender jejeje... que delicia!! impresionante! ojalá tengas mucha suerte en el concurso, hay que votar en algun lado?? avisame que voto...Cariños inmensos

    RăspundețiȘtergere
  2. il est magnifique ce cheesecake et bien réussi, j'aime beaucoup
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  3. Magnífica tarta. Te invito a visitar mis blogs de cocina, decoración, pintura y manualidades. Un beso de OLI

    http://entrebarrancos.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb criss... felicitari!!... Bafta la concurs

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina,öszintén mondom nagyon szép,és kivánatos!!!Ha nagyon bátor leszek megcsinálom!!!!isteni finom lehet!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ca mi-ai facut pofta! Arata super apetisanta sectiunea! Te pup si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Graciela, amiga, me alegro que me visitas de nuevo. Gracias por tu visita y por tu comentario.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gracias Cristina por visitar mis blog. Un beso de OlI DE ENTREBARRANCOS

    RăspundețiȘtergere
  9. Oli, gracias por tu visita y por tu comentario.

    RăspundețiȘtergere
  10. Piroska, koszonom szepen. Nem kell nagy batorsag ehez mert nagyon egyszeru recept.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nina, multumesc mult, esti tare draguta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos!Imi place culoarea ce o dau fructele de padure!Succes la concurs!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.