sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Gogosi


-500 g faina
-1 cub de drojdie
-200 ml lapte
-2 linguri zahar
-100 g unt
-coaja rasa de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-ulei pentru prajit
-zahar vanilat pentru pudrat

Faina se amesteca cu zaharul, aromele, se adauga laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Se incepe framantatul aluatului, timp in care adaugam si untul topit. Se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul. 


Se intinde aluatul pe planseta infainata si se decupeaza cu un pahar. Se prajesc gogosile in ulei incins, la foc mic. Se scot pe hartie ansorbanta si se pudreaza cu zahar.





Un comentariu:

  1. Gogosi... n-am mai mancat de f mult timp facute de in casa... Mananc doar la mare cumparate dintr-un singur loc... Ale tale arata tare bine!... Eu nu am incercat niciodata sa fac gogosi

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.