Nu stiu daca v-am mai spus, dar iubesc oala minune de la Tefal. E practica, gateste singura, gateste rapid si delicios pentru ca se pastreaza toate aromele, pentru ca timpul de gatire e mult mai scurt, pentru ca se gateste la presiune. Si e ideala mai ales vara cand nu vrem sa stam ore in sir in bucatarie si nu e cazul sa incalzim si mai mult bucataria, gatind in mod traditional.
Azi va aduc o reteta traditionala, simpla, o tocanita de porc gatita intr-un timp foarte scurt. Iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
-1 kg pulpa de porc
-2 cepe
-1 ardei capia
-3 catei de usturoi
-2 linguri ulei
-200 ml suc de rosii
-200 ml apa
-1 lingurita faina
-2 foi de dafin
-sare
-piper
-boia de ardei dulce
-putin cimbru
Mod de preparare:
Ceapa, ardeiul, usturoiul se toaca marunt si se pun in vasul Tefal one pot, impreuna cu cele doua linguri de ulei. Se seteaza oala pe programul Brown si se calesc legumele timp de 5 minute, pana se inmoaie. In acest moment se adauga carnea taiata cubulete si se caleste si carnea impreuna cu legumele tot 5 minute.
Adaugam apa, sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si setam programul de gatire sub presiune, 20 minute. Dupa cele 20 minute, depresurizam, deschidem capacul si adaugam sucul de rosii amestecat cu o lingurita de faina, turnam in oala si setam din nou programul brown si lasam sa mai fiarba 5 minute, fara a inchide capacul. Cam asta e tot, simplu, rapid, carnea e foarte frageda iar gustul e delicios. Servim tocanita cu piure de cartofi, mamaliga, orez, etc. Eu am facut niste cartofi taranesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.