duminică, 11 octombrie 2009

Crofne banatene (Laura Laurentiu)

 
Ingrediente:
500 de grame de faina 000
2 galbenusuri
1 cana de lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
60 de grame de unt sau margarina
1 plic zahar vanilat
2 linguri de zahar
coaja de lamaie sau portocala

Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
 

Asa arata aluatul crescut
Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora. Preferabil sa se puna pe hartie de copt, pentru ca astfel se desprind mai usor si nu se lipesc.
 

 Se prajesc in ulei incins, la foc mic, avand grija sa nu se arda. Ideea e ca la aceste gogosi trebuie sa le se formeze o gaura in interior si un fel de guleras alb pe margini. Pentru aceasta ele se pun la prajit "cu capul in jos". Adica se iau de pe hertie si se pun la prajit cu partea superioara in ulei. Se scot pe hartie absorbanta (role de bucatarie) si se pudreaza cu zahar.
Se observa "gulerasul".
Si "gaura" din dotare :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.