miercuri, 14 octombrie 2009

Placinta cu urda


Pentru aluat, am folosit 500 g faina, 2 oua, vreo 5,6 linguri zahar, vanilie, coaja de lamaie, 200g margarina, 2,3 linguri ulei, 1 cub de drojdie, cca 100 ml lapte. Am framantat aluatul, l-am lasat sa creasca o jumatate de ora, dupa care l-am intins, l-am taiat patratele, am pus in mijloc urda si le-am "impachetat".
am amestecat faina cu drojdia uscata
dupa care am adaugat restul ingredientelor si am framantat aluatul care trebuie lasat sa creasca o ora
Urda am amestecat-o cu 2 galbenusuri, cu zahar si zahar vanilat, apoi am adaugat albusurile batute spuma si marar proaspat tocat. Am intins o foaie de aproximativ 1 cm, pe care l-am taiat patratele si am pus cate o lingura de urda, apoi l-am impachetat.
se pun in tava se ung cu ou batut, si e bine sa mai stea o jumatate de ora (eu nu le-am lasat din lipsa de timp)si apoi se coc
se servesc pudrate cu zahar
ai mei au strambat din nas, spunand ca nu le place urda, asa ca data viitoare le voi face cu branza de vaca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.