De mult tot caut o reteta de negresa si am gasit pe blogul lui Ralu' .(Multumesc Ralu pentru reteta.)
Asadar reteta, cu unele mici modificari:
(cana folosita este de 250 ml.)
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 5 oua
- 3-4 linguri de cacao (am pus tot pachetul, daca tot e negresa, pai atunci sa fie neagra)
- 6 linguri de nuca macinata
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- 1/4 lingurita de sare (nu am pus deloc)
- o cana plina cu bucati mari de nuca
- 3 linguri gem de visine (am pus eu, reteta originala nu prevede)
Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma si bucatile mari de nuci.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
Eu am batut 150 ml frisca si am ornat prajitura, dupa ce am taiat-o in patrate. Din sirop am pastrat 2-3 lingurite pe care le-am picurat peste moturile de frisca.
E delicioasa prajitura. Daca vreti sa dati gata pe cineve, cu aceasta prajitura veti reusi cu sigurnta.
Inca o poza
hai ca v-am facut pofta
si ultima
Arata tare bine...
RăspundețiȘtergereTrecem reteta la To do list:))
Merci Bianca. E usor de facut si foarte buna.
RăspundețiȘtergereCristina esta delicioso es muy rico quisiera estar en tu casa para saborear este rico pastel
RăspundețiȘtergerecariños
Cristina este delicios este foarte bogat ar fi la domiciliu pentru a savura acest tort bogat
afecţiune
Gracias Angelica. Pues, yo te inbito con mucho gusto a mi casa, para saborear un pastel.
RăspundețiȘtergerearata tare bine...eu una ador negresea indiferent de forma si gust..a ta arata tare bine si insiropata as...yuumyuum...si chiar ai facuto neagra:D
RăspundețiȘtergereMerci draga mea. Pai am facut-o neagra de tot. Si are un gust divin de la cacao, cred, are un gust de ciocolata amaruie.
RăspundețiȘtergereeu as vrea sa dau pe cineva gata si anume pe mine personal.m-a lasat cu gusra cascata prajitura asta.am vazut negrese de multeeeee feluri dar parca nu aratau asa ciocolatoase (stiu ca n-ai pus cioco) ca a ta.pup criss
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah, esti draguta ca intotdeauna.
RăspundețiȘtergerece bine arata supeee!!!!
RăspundețiȘtergereimi place cum ai arnjat pagina cu nouul temple :)
Multumesc Anca. Te pup.
RăspundețiȘtergereFoarte faine si sunt sigura ca e asa de buna.
RăspundețiȘtergereO saptamana faina sa ai.
Merci Micule, o saptamana faina si tie.
RăspundețiȘtergerebunnn acum te invit sa iti ei umbrela si sa vii sa culegi o ploaie de premii.pupici
RăspundețiȘtergereMerci Sarah. Am sa vin cu placere.
RăspundețiȘtergerebuna. azi am facut "negresa insiropata"...fff buna.multumesc. am sa incerc si alte retete propuse de tine. pupici
RăspundețiȘtergereE un dezastru aceasta reteta. in primul rand cu jumatatea de cana de zahar ,va fi dietetica iar in al doilea rand si cel mai dramatic...cu jumatate de cana de faina si 2 cani de lichid va iesi o crema de prajitura,eventual... Eu cred ca lipsesc ingrediente.
RăspundețiȘtergereDaca tu n-ai facut in viata ta o prajitura si nu stii sa citesti o reteta, va fi intr-adevar un dezastru. Nu e dietetica nici pe departe, nu e vorba de jumatate de cana de zahar. 1 1/2 inseamna o cana si jumatate. Eu am dat sursa retetei si am copiat reteta de pe pagina respectiva, altfel nu am obiceiul sa pun cantitatile masurate cu cana. Deci mai incearca odata si vei vedea ca nu e un dezastru.
Ștergerechiar ca aia nu stie sa citeasca... dar, nu e mult ulei ?
ȘtergereLucica, nu e prea mult ulei, eu am facut prajitura de foarte multe ori si e perfecta asa.
Ștergere