sâmbătă, 8 octombrie 2011

Bezele


In ultimele zile n-am gatit nimic nou si nici azi nu -am strofocat prea tare desi e o vreme urata si ploioasa. Dar am facut totusi niste bezele pe care le-am pozat doar in tava . Nici cu pozele nu m-am strofocat si cred ca aparatul meu vrea sa-si dea ultima suflare. Sper totusi sa mai reziste putin...

Pentru o tava de bezele (20-22 bucati) avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-3 albusuri de ou
-175 g zahar
-1/2 lingurita zeama de lamaie
-1/2 lingurita amidon alimentar

Albusurile se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste zaharul. La final se adauga amidonul si zeama de lamaie care are rolul de a face bezelele crocante in exterior.
Bezeaua trebuie sa fie lucioasa si teapana, daca rasturnati castronul, ea nu trebuie sa curga deloc.
Spuma rezultata se pune intr-un posh si pe hartie de copt se spriteaza bezelele de marimea dorita.
Cred ca au iesit acceptabile, desi bezelele nu sunt punctul meu forte. 


Se pune tava pe treapta din mijloc a aragazului iar dedesubt e bine sa mai punem o tava pentru a le proteja. Bezelele trebuie uscate in cuptor, cu usa intredeschisa aproximativ 60 minute.



8 comentarii:

  1. Dau o baclava la schimb:))primesc un rasucit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfecte ti-au iesit.
    Pupic lui Alex si sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere
  3. mama mia toate perfecte,parca-s soldatei de plumb,felicitari!!am salvat reteta am sa leincerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. tes meringues sont très réussis je t'en félicite et bravo
    bisoussssssssssssssssssssss

    RăspundețiȘtergere
  5. Super ti-au iesit!!!
    Mi-ai facut o poftaaaaa!!!
    O duminica placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfect arata! Nu s-au lasat si au o culoare superba.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.