sâmbătă, 17 aprilie 2010

Tort cu branza si capsuni


Blatul:
-4 oua
-2 linguri apa
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-coaja rasa de lamaie
-6 linguri faina
-1 praf de copt
Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.



Pentru crema:

-300 g branza de vaci
-180 g zahar
-500 ml frisca
-400 g capsuni
-1 plic gelatina (eu am uitat sa pun gelatina si nu e nicio problema, deci merge si fara)

Capsunile se spala, se taie in 4 si se amesteca cu 2 linguri zahar. Cu siropul lasat vom insiropa blatul. Pentru ca siropul a fost putin, am agaugat si apa de flori de portocale.




Branza se amesteca cu zaharul si se bate cu mixerul. Se adauga frisca batuta. Din frisca pastram o mica parte pentru acoperit tortul.

Rezulta o crema fina fina de tot.
In crema adaugam capsunile si amestecam usor cu lingura.
Se pune toata crema pe blat niveland bine si acoperind si marginile. Deasupra se pune frisca. Eu am facut niste valuri cu lingura ca n-am avut chef de ornat
Am ornat cu capsuni taiate a la Micul.




Sectiunea



13 comentarii:

  1. ti-a iesit foarte frumos.tu ornezi placut, e la capitolul asta sunt bolovan.crema de tort cu branza n-am facut niciodata dar promit sa incerc.ai folosit o branza normala sau o branza cremoasa speciala?pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Criss... foarte bine arata tortul ... imi inchipui ca este si delicios...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Sarah, draguta ca intotdeauna.
    Pentru crema am folosit branza de vaci obisnuita, vrac deci nu ambalata ci se vinde la kg. E mai cremoasa decat cea ambalata si mi se pare mai buna. Branza ambalata mi se pare innecacioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Felis. Intr-adevar e foarte bun, crema e fina si spumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. hola mi amiga
    gracias por tu visita los duraznos son Piersici nectarine
    Te felicito que hermosa torta
    mmmmmm se ve muy rica
    Bună ziua prietenul meu
    Vă mulţumim pentru piersici dvs. nectarini vizita sunt Piersici
    Felicitări ce un tort frumos
    mmmmmm pare foarte bogat

    RăspundețiȘtergere
  6. Hola Angelica. Gracias por tu visita. No sabia que los duraznos son "piersici".

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie.Imi place orice combinatie de branza si fructe.
    O saptamana frumoasa si bafta azi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat arata tortul.E foarte ingenioasa ideea de a folosi frunzulitele si coditele la capsuni.Decorul e minunat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Veronica. Ideea am preluat-o de la Micul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place foarte mult decorul de la tort. Arata super bine!!!
    Creme cu branza de vaci nu am mancat niciodata dar totul are un inceput...:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Bianca. Crema e foarte buna, daca vei incerca vreodata aceasta varianta sunt sigura ca iti va placea. Merge de minune in combinatie cu fructe, mai ales capsuni, zmeura, mure dar si piersici.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.