Blatul:
-4 oua
-2 linguri apa
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-coaja rasa de lamaie
-6 linguri faina
-1 praf de copt
Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.Pentru crema:
-300 g branza de vaci
-180 g zahar
-500 ml frisca
-400 g capsuni
-1 plic gelatina (eu am uitat sa pun gelatina si nu e nicio problema, deci merge si fara)
Capsunile se spala, se taie in 4 si se amesteca cu 2 linguri zahar. Cu siropul lasat vom insiropa blatul. Pentru ca siropul a fost putin, am agaugat si apa de flori de portocale.
Branza se amesteca cu zaharul si se bate cu mixerul. Se adauga frisca batuta. Din frisca pastram o mica parte pentru acoperit tortul.
Rezulta o crema fina fina de tot.
In crema adaugam capsunile si amestecam usor cu lingura.
Se pune toata crema pe blat niveland bine si acoperind si marginile. Deasupra se pune frisca. Eu am facut niste valuri cu lingura ca n-am avut chef de ornat
Am ornat cu capsuni taiate a la Micul.
Sectiunea
ti-a iesit foarte frumos.tu ornezi placut, e la capitolul asta sunt bolovan.crema de tort cu branza n-am facut niciodata dar promit sa incerc.ai folosit o branza normala sau o branza cremoasa speciala?pupici
RăspundețiȘtergereCriss... foarte bine arata tortul ... imi inchipui ca este si delicios...
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah, draguta ca intotdeauna.
RăspundețiȘtergerePentru crema am folosit branza de vaci obisnuita, vrac deci nu ambalata ci se vinde la kg. E mai cremoasa decat cea ambalata si mi se pare mai buna. Branza ambalata mi se pare innecacioasa.
Multumesc Felis. Intr-adevar e foarte bun, crema e fina si spumoasa.
RăspundețiȘtergerehola mi amiga
RăspundețiȘtergeregracias por tu visita los duraznos son Piersici nectarine
Te felicito que hermosa torta
mmmmmm se ve muy rica
Bună ziua prietenul meu
Vă mulţumim pentru piersici dvs. nectarini vizita sunt Piersici
Felicitări ce un tort frumos
mmmmmm pare foarte bogat
Hola Angelica. Gracias por tu visita. No sabia que los duraznos son "piersici".
RăspundețiȘtergereCat de bine arata si ce bun trebuie sa fie.Imi place orice combinatie de branza si fructe.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si bafta azi.
Minunat arata tortul.E foarte ingenioasa ideea de a folosi frunzulitele si coditele la capsuni.Decorul e minunat.
RăspundețiȘtergereMultumesc Veronica. Ideea am preluat-o de la Micul.
RăspundețiȘtergerefff frumos ;0)
RăspundețiȘtergereMultumesc Anca.
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult decorul de la tort. Arata super bine!!!
RăspundețiȘtergereCreme cu branza de vaci nu am mancat niciodata dar totul are un inceput...:))
Multumesc Bianca. Crema e foarte buna, daca vei incerca vreodata aceasta varianta sunt sigura ca iti va placea. Merge de minune in combinatie cu fructe, mai ales capsuni, zmeura, mure dar si piersici.
RăspundețiȘtergere