marți, 10 noiembrie 2009

Galuste cu prune congelate



Pentru 12 bucati avem nevoie de:
-200 g faina
-2 linguri gris
-1 ou
-4 cartofi pe care i-am fiert in coaja
-2 linguri ulei
-prune congelate
-zahar dupa gust
-pesmet
-optional scortisoara


Cartofii se dau pe razatoarea mica. Se face un aluat din toate cele enumerate mai sus. Se intinde cam la 1 cm grosime si se taie in patrate. Se pun prunele pe fiecare patrat, se unesc toate capetele si se modeleaza o forma de bila. Atentie, prunele nu se lasa la decongelat ci se lucreaza cu ele asa cun se scot din congelator, pentru a nu se inmuia. Se fierb atunci pe moment, astfel prunele nu se inmoaie si nu au un aspect neplacut.
Toate "bilele" gata de pus la fiert. Se fierb in apa cu putina sare si un strop de ulei.

Intre timp se pregateste pesmetul, care se caleste putin in unt sau ulei. Se adauga zahar si optional scortisoara. Se scurg galustele si se dau prin amestecul de pesmet si zahar.

Un comentariu:

  1. au ce pofta mi-ai facut cu gombotii,mai e pana se coc prunele dar acum merge la fix cu caise,in Banat asa se face,poate ma incord sa fac zilele urmatoare :))

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.