Avem nevoie de urmatoarele:
-1 kg ardei
-1.5 kg varza rosie si alba
-hrean
-crengute de cimbru
Ardeii se curata, se indeparteaza cotorul. Varza se taie ca pentru salata. Se sareaza si se lasa sa stea pana se inmoaie putin.
Se umple ardeii cu varza. Pe fundul borcanului se aseaza crengute de cimbru. Se introduc ardeii. Hreanul se curata si se taie fasii care se introduc printre ardei. Acestia au rolul de a nu lasa ardeii si varza sa se inmoaie.
Peste ardei se toarna saramura. La 1 l apa se adauga 1 lingura otet si 1 lingurita sare, nu mai multa pentru ca deja si varza a fost sarata.
Dupa ce s-a racit, se leaga borcanul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.