Imi aminteste de copilarie. Si totusi nu e reteta aceea pe care o cautam. E foarte buna dar totusi nu are acelasi gust ca prajitura pe care o mancam la cofetarii pe vremuri.
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-300 ml frisca
-100 g ciocolata amaruie
-o cescuta apa, 3 linguri zahar si esenta de rom pentru insiropat blaturile
Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute. Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu.
Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.
Glazura la indiene era facuta din serbet nu era cu ciocolta. Alea erau indiene adevarate..care aveau serbet deasupra. Se gaseste serbet de la Dr Oqtker in magazine dar se numeste Glazura...de caramel si e exact serbetul de pe vremuri care se punea pe indiene. Incearca.
RăspundețiȘtergereMerci Bianca. Data viitoare incerc.
RăspundețiȘtergereSi totusi, eu nu-mi amintesc de indiene cu ...serbet. Si acum ce se gaseste in cofetarii tot cu cioco sunt glazurate.
RăspundețiȘtergereSuper, astea musai-musai tb sa le fac!
RăspundețiȘtergereMerci Oana. Ma bucur ca iti plac.
RăspundețiȘtergereCristina ce de bunatati ai !!!!m-ai omorat cu prajiturelele :) eu fac cam rar din motive de kg :) dar trebuie sa incerc ce bunatati vad la tine.
RăspundețiȘtergereMultumesc Sylvia. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Multumesc pentru vizita.
RăspundețiȘtergere