Am vazut aceasta reteta pe foarte multe bloguri, dar Alice (albinutza) si Ancuta au fost cele care m-au determinat sa incerc aceasta reteta. Desigur, fiecare modifica pe ici pe colo si personalizeaza intr-un fel reteta. Dar reteta de baza e din Cartea regala de bucate a Altetei Sale Regale, Principesa Margareta a Romaniei.
( Pentru carcotasii anonimi care se baga in seama, pun acest link . Macar de ar avea bunul simt sa scrie comentarii decente. Dar astia sunt si asa vor ramane. Niste ANONIMI frustrati si rautaciosi. Dragilor/dragelor, nu va mai pierdeti timpul pentru ca nu am sa va public niciodata comentariile.)
Am facut multe poze pentru ca recunosc, imi place cum mi-a iesit aceasta tarta, desi baietilor nu le-a placut. Mie mi-a parut un pic prea dulce, desi am pus suficienta cantitate de suc de lamaie. Dar crezandu-ma mai desteapta, am facut bezeaua din 6 albusuri desi 4 ar fi fost suficiente. Una peste alta, mi se pare o reteta fina, eleganta si nici nu putea fi altfel daca e din cartea de bucate a Principesei Margareta, Altetea sa insasi fiind un exemplu de eleganta, finete, frumusete.
Sa trecem deci la reteta.
Crusta:
-350 g biscuiti
-100 g zahar
-200 g unt topit
-1 lingura cacao
Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu zahar pudra, unt topit. Se pune amestecul intr-o forma de tort detasabila, se taseaza bine de tot cu lingura si se pune in frigider.
Crema:
-400 ml lapte condensat (am pus o cutie si un sfert, desi era suficienta o cutie)
-4 galbenusuri de ou
-250 ml zeama de lamaie (nu am gasit lime, motiv pentru care am pus doar lamaie)
Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Rezulta o crema destul de densa desi am crezut ca va fi fluida.
Bezea:
-6 albusuri (ar fi fost suficiente si numai 4)
-260 g zahar tos
Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o spuma lucioasa si tare.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti, peste crema se pune bezeaua. Eu am pus bezeaua in posh si am spritat-o peste crema. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 35 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tarta sa se raceasca in cuptor. Apoi se pune in frigider minim 2 ore dupa care se serveste.
( Pentru carcotasii anonimi care se baga in seama, pun acest link . Macar de ar avea bunul simt sa scrie comentarii decente. Dar astia sunt si asa vor ramane. Niste ANONIMI frustrati si rautaciosi. Dragilor/dragelor, nu va mai pierdeti timpul pentru ca nu am sa va public niciodata comentariile.)
Am facut multe poze pentru ca recunosc, imi place cum mi-a iesit aceasta tarta, desi baietilor nu le-a placut. Mie mi-a parut un pic prea dulce, desi am pus suficienta cantitate de suc de lamaie. Dar crezandu-ma mai desteapta, am facut bezeaua din 6 albusuri desi 4 ar fi fost suficiente. Una peste alta, mi se pare o reteta fina, eleganta si nici nu putea fi altfel daca e din cartea de bucate a Principesei Margareta, Altetea sa insasi fiind un exemplu de eleganta, finete, frumusete.
Sa trecem deci la reteta.
Crusta:
-350 g biscuiti
-100 g zahar
-200 g unt topit
-1 lingura cacao
Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu zahar pudra, unt topit. Se pune amestecul intr-o forma de tort detasabila, se taseaza bine de tot cu lingura si se pune in frigider.
Crema:
-400 ml lapte condensat (am pus o cutie si un sfert, desi era suficienta o cutie)
-4 galbenusuri de ou
-250 ml zeama de lamaie (nu am gasit lime, motiv pentru care am pus doar lamaie)
Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Rezulta o crema destul de densa desi am crezut ca va fi fluida.
Bezea:
-6 albusuri (ar fi fost suficiente si numai 4)
-260 g zahar tos
Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o spuma lucioasa si tare.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti, peste crema se pune bezeaua. Eu am pus bezeaua in posh si am spritat-o peste crema. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 35 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tarta sa se raceasca in cuptor. Apoi se pune in frigider minim 2 ore dupa care se serveste.
De mult vreau si eu sa fac asa ceva.. In curand ii va veni randul!... Foarte bine arata!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.
ȘtergereArata excelent si sunt sigura ca e tare buna.
RăspundețiȘtergerePupici lui Alex.
Multumim Micul. Pupici si tie.
Ștergereminam mniam ca bine mai arata :Xcu lapte normal nu ar iesi :-?
RăspundețiȘtergereMultumesc Camy. Cu lapte doar nu cred ca ar iesi, dar cu o crema gen budinca sigur ar iesi.
ȘtergereMmm, un adevarat deliciu tarta ta!!!Yummy, tare bine arata!Pup!
RăspundețiȘtergerece bine araaata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia.
ȘtergereImi place foarte mult tortul, mai ales bezeaua aia e super!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana. Felicitari pentru premiul castigat la concurs.
Ștergeremersi mult, Cristina, sa stii ca am sa-ti studiez retetele, poate iti fur vreuna:)...pupici.
ȘtergereTare bine arata, minunat! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara & Miki.
ȘtergereCe frumoasa este.
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana frumoasa!
Multumesc Ancuta. O saptamana frumoasa si tie.
Ștergeresuperba, fina si delicata! E unul dintre deserturile mele preferate ;)
RăspundețiȘtergerete pup scumpa mea! O zi minunata!
Multumesc Emily. Te pup si eu. O zi frumoasa.
ȘtergereSuper frumos ti-a iesit acest tort! am tot zis ca am sa il incerc si eu! sper sa ii vina randul in curand ! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea. Te pup si eu.
ȘtergereEste minunata tarta ta:X!!!!!Super delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria.
ȘtergereTi-a iesit perfect , felicitari !!!
RăspundețiȘtergereSa ma fereasca Dumnezeu daca n-o fac! Ma tot uit la poze si mor de pofta...
RăspundețiȘtergereSper sa iti placa. E un desert fin, putin cam dulce insa mie mi-a placut mult de tot. Sotului meu in schimb nu i-a placut. Depunde de gusturi si preferinte...
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Prajitura arata superb si cred ca are un gust pe masura.O intrbare: de unde ati luat acest lapte condensat?O vreme a fost asa ceva in Carrefour, dar nu l-am mai vazut de ceva timp...
RăspundețiȘtergereBuna Ionela, multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. Laptele condensat l-am comandat de pe siteul DeLatte.http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
RăspundețiȘtergereBunå Cristina la cate grade se coace? Ms mult sambåtå o incerc!
RăspundețiȘtergere