Avem nevoie de:
-3 oua
-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-300 ml iaurt (se poate inlocui cu lapte)
-15 linguri faina
-1 si 1/2 plic praf de copt
-vanilie, coaja de lamaie
-visine proaspete sau congelate
-gem de care va place
-ciocolata pentru ornat
Se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga uleiul, iaurtul, coaja de lamaie si in final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia pentru briose trebuie sa fie destul de groasa, in sensul ca nu trebuie sa curga de pe palele mixerului. Daca e prea subtire mai adaugati o lingura de faina.
Se pregatesc formele, eu n-am avut forme de hartie, asa ca am uns cu unt marginile orificiilor iar pe fund am pus cate o patratica de hartie de copt, sa nu am surprize si sa pot scoate briosele in perfecta stare. Se pune o lingura din compozitie, apoi o lingurita de gem, din nou compozitie si deasupra visine . Atentie, orificiile nu trebuie umplute de tot pentru ca briosele vor creste destul de mult si daca sunt prea mari nu arata foarte bine. Se coc briosele in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 30 minute.
si sectiunea
Sunt foarte bune, combinatia de visine cu ciocolata e delicioasa.
Si eu am sa fac cu visine de Craciun.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ale tale
Nu ai scris cate bucati ies cu reteta ta...
RăspundețiȘtergereMerci Bianca. Eu am tavi mici, de 6 bucati si imi ies 16-18 bucati,in functie de ce cantitate de aluat pun.
RăspundețiȘtergereImi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
RăspundețiȘtergereSuccese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite
Multumesc Bianca, esti draguta. Asemenea iti doresc si eu.
RăspundețiȘtergere