luni, 8 mai 2023

Vegan mac and cheese

 

Mac and cheese este un fel de mancare foarte popular in Statele Unite ale Americii indeosebi. De fapt sunt macaroane cu branza, dar se fac intr-un mod diferit de ce stiam noi a fi macaroane peste care se presara branza rasa. Acest Mac adn cheese se face cu un sos cremos de branza cheddar, insa se pot folosi si alte tipuri de branzeturi. 

Aceasta e o varianta vegana a celebrei retete de Mac and cheese.

Surpriza consta in gustul final al preparatului, care e unul delicios, cremos, incat cu greu si-ar da seama cineva ca acest preparat nu contine niciun gram de branza. 

Sosul e facut doar din legume si fulgi de drojdieinactiva.

Fulgii de drojdie uscată inactivă sunt o sursă vegană sănătoasă de proteine, fibre şi vitamine din complexul B. Aroma acestora, asemănătoare brânzei, le fac produsul ideal pentru a fi adăugat în diverse tipuri de mâncare, precum pastele, piureul de cartofi sau conopida, floricelele, salatele şi multe altele.

De asemenea persoanele vegane consuma frecvent fulgii de drojdie inactiva pentru a suplini lipsa vitaminei B 12. 

Ingrediente sos :

-1 morcov mare

-2 cartofi mari sau 3 mai mici

-1 ceapa mica

-sare

-1 lingurita usturoi pudra

-pudra de turmeric 

-4-5 linguri fulgi de drojdie inactiva

-sucul de la o jumatate de lamaie

+

300 g paste

Mai intai se curata si se spala legumele. Morcovul se taie in rondele cam de 1 cm grosime iar cartofii se taie in sferturi. 

Se pun intr-un vas impreuna cu ceapa si 1 lingurita sare. Se acopera cu apa sau supa clara de legume si se pun la fiert pana se inmoaie. 

Dupa ce s-au fiert, se pun legumele in vasul unui blender, impreuna cu jumatate din apa sau supa in care au fiert. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute pana rezulta un sos fin si cremos. Daca e prea gros, se mai poate adauga apa sau supa. 

Acest sos merge perfect cu macaroanele sau la diverse alte preparate vegane (crispy, chiftelute, etc. )

Se fierb pastele in apa cu sare, conform intructiunilor de pe ambalaj.

De regula 8 minute.

Se scurg, apoi se amesteca cu sosul cremos. Se presara deasupra piper. Se serrveste cu pofta. 

O reteta de post, cu adevarat delicioasa.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.