marți, 16 mai 2023

Nutella vegana din naut

 

La prima vedere poate parea ciudata o crema de ciocolata facuta din naut. Ei bine, daca o veti incerca, veti fi surprinsi placut. Alex a zis ca are un gust de inghetata de ciocolata. 

Ce pot sa spun? E o crema de ciocolata gustoasa si sanatoasa, care se poate unge pe paine la fel ca Nutella, sau cu care se pot umple clatitele. Daca nu aveti curmale sau sirop de agave, nu puneti, pur si simplu inlocuiti cu zahar. Eu am vazut reteta pe Instagram si intamplator aveam toate ingredientele.

Ingrediente:

-1 conserva de naut

-5 curmale (fara samburi)

-3 linguri sirop de agave

-1 lingura cu varf unt de cocos

-1 lingura unt de arahide

-200 ml lapte de cocos sau orice alt lapte vegetal

-100 g ciocolata neagra

-1/2 fiola esenta de vanilie

-1 lingura cacao

 

Nautul se scurge. (Nu aruncati apa de pe conserva de naut. Inlocuieste cu succes ouale, se poate folosi la prajituri/checuri vegane, la maioneza vegana, se pot face bezele sau un delicios mousse de ciocolata. O sa va arat intr-o postare viitoare si cum se face mousse-ul de ciocolata.

Nautul se spala bine sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. 

Se pun apoi intr-un blender toate ingredientele si se mixeaza cateva minute la viteza maxima, pana rezulta o crema fina. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa in frigider.

Crema obtinuta se pune intr-un borcan si se pastreaza in frigider 5-7 zile. 

(Data viitoare voi pune 150 g ciocolata pe care o voi topi inainte.)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.