Cheesecake-ul e acel desert cu care niciodata nu dai gres. Indiferent ca e copt sau facut la rece (cum e acesta), va fi mereu o incantare pentru papilele gustative. E un desert rapid si usor de facut, racoros si poate inlocui cu usurinta orice tort. De aceasta data am facut un tortulet mic, cu diametru 18 cm, dar daca vreti un cheesecake mai mare (de ex. intr-o forma cu diametru 24 cm), dublati cantitatile ingredientelor
Ingrediente blat biscuiti
-200 g biscuiti macinati
-2 linguri zahar pudra
-1 lingura cacao
-100 g unt topit
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, cacao si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri sau cu un pahar cu fundul gros. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.
Ingrediente crema
-250 g branza de vaci (Pilos)
-250+100 ml smantana pentru frisca (Pilos 36% grasime)
-130 g zahar pudra
-1/2 fiola esenta de vanilie
-100 g ciocolata alba Milka
-50 g ciocolata Dark Milk
-150 g visine congelate
-15 g gelatina
-50 ml apa rece
Jeleu de visine
-350 g visine congelate (Lidl)
-3 linguri zahar
-10 g gelatina
-30 ml apa rece
Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece. Visinele se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz,
la foc mic pana se topeste zaharul. (Daca vreti un jeleu fin, puteti mixa cu mixerul vertical pana se transforma intr0un sos fin. Eu am preferat sa simt fructele intregi.) Se adauga gelatina hidratata si
se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna
peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu
ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul
detasabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.