luni, 21 iulie 2014

Pandispan cu caise si piersici


Aceasta prajitura aromata si pufoasa e cea mai buna alegere atunci cand vreti ceva dulce, rapid si bun si vreti sa salvati si niste fructe cam fara gust care altfel ar sfarsi in cosul de gunoi. :) De aceasta data am facut prajitura cu caise si piersici, insa varianta mea preferata e cea cu cirese si visine. Dar sunt sigura ca si cu prune e la fel de buna. ;)
Pentru aceasta pufosenie avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-6 oua
-300 g zahar
-300 g faina
-1 praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-4 linguri apa clocotita
-4 linguri ulei
-300g caise si piersici taiate cubulete

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun cubuletele de caise si piersici si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in patrate potrivit de mari.







Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.