Sa fiu foarte sincera, prajiturile cu morcovi nu prea mi-au atras atentia pana acum. Am tot vazut diverse torturi cu morcovi si crema de branza si mi-au placut la prima vedere, dar parca nu-mi imaginam cum e sa mananci prajituri cu morcovi. Nu stiam ce reactie vor avea ai mei si n-am vrut sa ma hazardez sa pregatesc un tort care sa nu fie pe placul nostru si sa sfarseasca in cosul de gunoi. Asa ca am pregatit aceste cupkaces si surpriza a fost una foarte placuta. Sunt pufoase si aromate, textura e una umeda si nu sunt deloc inecacioase si nici nu se intaresc in frigider cum se intampla cu celelalte cupcakes. Asadar, va urma si un tort cu morcovi in viitorul apropiat,
Ingrediente:
-2 oua
-130 g zahar
-100 g nuca macinata
-2 morcovi rasi (170 g)
-2 linguri iaurt grecesc
-100 ml ulei de floarea soarelui
-150 g faina
-2 linguri suc de portocala
-1 lingurita pudra de scortisoara
-1 lingurita esenta de vanilie
-1 praf de copt
In vasul robotului se pun ouale, zaharul, uleiul si iaurtul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, nuca macinata , pudra de scortisoara, sucul de portocale, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia va fi destul de fluida, cam de consistenta smantanii, Se repartizeaza amestecul pentru cupcakes in tava de briose, tapetata cu cosulete speciale sau in forme de silicon. Eu le prefer pe acestea din urma, pentru ca sunt foarte practice si nu se lipesc, Eu am pus cam multa compozitie in cosulete si din unele mi-a curs pe margini, asadar, voi pui puneti mai putina. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc prajiturile pe treapta a doua a aragazului, la foc mic, aproximativ 30 minute. Verificati cu o scobitoare si daca iese curata, fara urma de aluat pe ea,atunci sunt gata.
Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu crema de branza.
Ingrediente crema de branza:
-300 g branza de vaci (Pilos)
-200 ml smantana dulce pentru frisca (Pilos)
-3 linguri zahar pudra
-1 lingurita esenta de vanilie
Crema de branza este una foarte simpla si gus (daca vreti mai dulce, mai adaugati 1-2 linguri zahar pudra.) Puteti folosi si mascarpone in loc de branza, dar mie imi place acest tip de branza cremoasa de la Lidl. Si ma bucur ca a reaparut si frisca Pilos la Lidl. Desi pe faceboos am citit tot felul de comentarii negative la adresa ei si la inceput nuci mie nu prea mi-a placut, in timp m-am obisnuit cu ea, am invatat cum sa o bat sa iasa ferma si sa nu se taie si acum nu-mi lipseste din frigider,
Asadar se bate frisca pana se intareste si se adauga crema de branza pe care in prealabil am amestecat-o cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Omogenizam si mai batem 1-2 minute pana rezulta o crema ferma. Punem crema intr-un posh cu varf stelat si decoram cupcakes-urile dupa imaginatie. Eu am decorat cu miez de nuca, frunze de menta si cosi de portocale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.