vineri, 22 ianuarie 2010

Prajitura cu blat de cocos


Am vazut aceasta prajitura pe diferite bloguri cu denumirea "O noapte la Venetia". Eu ii spun mai simplu, prajitura cu blat de cocos.

Blat alb : 7 albusuri se bat spuma tare, se adauga pe rand 10 linguri zahar si se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga 150 g fulgi de cocos si o lingura de faina.

Se pune in tava pe hartie de copt.

Blatul de cacao: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina.

Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul, se bat albusurile spuma, se aduga la galbenusuri, impreuna cu faina si se amesteca bine, apoi se adauga 3 linguri cacao. Se pune peste blatul de cocos si se coc impreuna la foc mic, aproximativ 25 min (in functie de cuptor).

Crema: 7 galbenusuri se amesteca cu 200 g zahar pudra si se fierb pe aburi pana cand crema se ingroasa, apoi se adauga o lingura cacao si cateva picaturi esenta de rom (romul nu e prevazut in reteta dar eu pun putin). Crema se lasa sa se raceasca bine.

200 g unt sau margarina Rama (eu pe aceasta o folosesc la creme) se bate cu mixerul pana devine spumoasa, apoi se adauga crema rece si se amesteca bine.


Se pune peste blat si se lasa in frigider aproximativ o ora, dupa care se pune deasupra glazura de ciocolata (ciocolata se topeste la microunde, apoi se adauga frisca sau lapte si se amesteca pana devine usor de intins pe prajitura).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.