vineri, 8 ianuarie 2010

Pizza vegetala

-500 g faina
-1 plic drojdie uscata
-1 lingurita sare
-2-3 linguri ulei de masline
-150 ml apa
-1 lingurita zahar

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga uleiul apoi apa calda in care s-a dizolvat zaharul. Se framanta aluatul care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. (aproximativ o ora)


In tava unsa cu ulei se intinde aluatul, peste care se pun ingredientele dupa preferinta.

Sos de ciuperci pentru pizza:
-1 ceapa
-1 catel usturoi
-500 g ciuperci
-300 ml suc de rosii
-ulei
-sare, piper, oregano

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul, se calesc in ulei, se adauga ciupercile care se calesc si ele, apoi se adauga sucul de rosii si condimentele.
Se intinde aluatul, peste aluat se pune sos, dupa care asezam ingredientele:
-ciuperci, rondele de ceapa, masline negre si verzi, ardei, porumb, cascaval
 

Se coace pizza aproximativ 20-25 minute.



Pe langa pizza vegetariana, am facut si pizza obisnuita cu sunca, ciuperci, cascaval, masline, ardei.


2 comentarii:

  1. Arata traznet si mi-ai facut o poftaaaa.

    La mine pe blog, te asteapta un premiu pe care ti-l ofer cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, am sa merg sa ridic premiul.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.