sâmbătă, 27 februarie 2010

Chec simplu


-5 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-2 linguri ulei
-1 lingura apa rece
-1 vanilie
-1 praf de copt
Pentru umplut: stafide, nuci, rahat


Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina si albusurile, amestecand cu lingura de sus in jos . Din compozitie se iau 3 linguri in care se adauga cacao. In restul de compozitie se adauga nucile, stafidele si rahatul.

In tava tapetata cu hartie de copt se pune o parte din compozitia alba, putina compozitie cu cacao, din nou alba si in final cu cacao.


Se coace checul la foc mic aproximativ 30-35 minute.

Se topeste o ciocolata menaj si se toarna peste chec.


3 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.