duminică, 21 februarie 2010

Supa ardeleneasca de gaina



Aceasta supa se poate face cu orice fel de pasare, de aceasta data am facut-o cu gaina.
-carne de gaina
-3 morcovi
-2 bucati pastarnac
-1 telina mica
-1 ceapa
-1 bucata varza



Carnea curatata si spalata se pune la fiert la foc mic. E foarte importanta sa fiarba mult timp si la foc mic si sa ramana limpede. Cand carnea e aproape fiarta se adauga legumele si se lasa sa fiarba si ele.

Cand e gata, supa se strecoara. Se poare servi cu galuste din gris sau cu taietei sau paste de casa. Sunt mult mai bune decat cele cumparate.




2 comentarii:

  1. E buna supa de gaina dar e mult mai buna daca pui si cel putin un os de vita cu maduva. Are alt gust., mai buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu fac si supa de vita dar atunci nu pun gaina. Nu amestec gusturile. Cand fac supa de vita pun rasol si os cu maduva.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.