-300 g faina
-150 g unt
-120 g zahar pudra
-50 g nuca macinata
-1 ou
-1/2 pachet praf de copt
-2 pachetele cu zahar vanilat
+
-gem pentru lipit fursecurile
-zahar farin pentru pudrat fursecurile
+
-gem pentru lipit fursecurile
-zahar farin pentru pudrat fursecurile
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul, zahar pudra, nuca
macinata, oul, vanilia, si se formeaza o bila de aluat care se
inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 1-2 ore. Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de
0.5 cm pe planseta infainata. Se decupeaza cu forma dorita sau pur si
simplu cu un pahar.
Unele se perforeaza pe mijloc. Trebuie sa fie egal nr. floricelelor intregi cu cele perforate, pentru ca se vor lipi cate doua cu gem. Se coc in cuptorul preincalzit maxim 12-13 minute, nu mai mult pentru ca devin tari si uscate. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scot si se lipesc cate doua cu gem. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla inchise ermetic, chiar si doua saptamani.
Unele se perforeaza pe mijloc. Trebuie sa fie egal nr. floricelelor intregi cu cele perforate, pentru ca se vor lipi cate doua cu gem. Se coc in cuptorul preincalzit maxim 12-13 minute, nu mai mult pentru ca devin tari si uscate. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scot si se lipesc cate doua cu gem. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla inchise ermetic, chiar si doua saptamani.
doua manute de ajutor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.