-1 kg gogosari
-1 kg ardei
-1 kg ceapa alba
-1/4 kg ardei iuti
-60 g sare
-500 g zahar
-250 ml otet
-1 lingurita salicil
-o legatura hrean
Se curata ceapa, ardeii, gogosarii si ardeii iuti. (Va sfatuiesc sa folositi manusi, altfel o sa va usture mainile de nu va vedeti).
Se taie ardeii, gogosarii si piscosii in cubulete si ceapa solzisori. Se amesteca cu zahar, sare, otet si salicil, se lasa 24 ore, timp in care se mai amesteca, dupa care se pun in borcane cu zeama pe care o lasa.
In fiecare borcan se adauga bucati de hrean, care pastreaza ardeii crocanti.
E foarte buna, are un gust dulce-acrisor-picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.