500 de grame de faina 000
2 galbenusuri
1 cana de lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
60 de grame de unt sau margarina
1 plic zahar vanilat
2 linguri de zahar
coaja de lamaie sau portocala
Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
Asa arata aluatul crescut
Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora. Preferabil sa se puna pe hartie de copt, pentru ca astfel se desprind mai usor si nu se lipesc.
Se observa "gulerasul".
Si "gaura" din dotare :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.