800 g faina, 2 plicuri drojdie uscata (se lucreaza foarte usor cu drojdia uscata si nu se intampla sa nu creasca aluatul), 250 g zahar pudra, 250 g margarina, 2 oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, apa de flori de portocale, cca 200 ml lapte caldut.
Asa arata aluatul framantat:
Si asa arata dupa o ora,
Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol.
Si le prajim. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins si focul mic, astfel inat sa se faca repede si sa nu se imbibe cu ulei. Kurtosurile originale nu se prajesc in ulei ci pe un instrument asemanator dar mult mai mare si deasupra jarului.
Cand s-au rumenit, se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.
Eu am caramelizat niste zahar si am turnat peste kurtosi ca sa aduca putin cu originalul.
Thank for your comment, very kind of you. Compliments for your cakes, they make me water in mouth, I am greedy.
RăspundețiȘtergereWell, I invite you to taste some of my cakes.
RăspundețiȘtergereI am very tempted .... Join me on Facebook (mauro coglio) or on Twitter (rainbowall) so we can communicate!
RăspundețiȘtergereMi-as fi dorit sa am si eu de la bunica intrumente de care ai tu. :))
RăspundețiȘtergereAm facut si eu odata kurtos kalacs, dar neavand niciun dispozitiv, i-am copt la cuptor, pe sticle si borcane.
Ai tai arata foarte bine. :)
O zi frumoasa!
Multumesc Narnia. Bun venit pe blogul meu.
RăspundețiȘtergere