-3 oua
-4 linguri zahar
-2-3 linguri ulei
-150-200 ml lapte
-1 vanilie
-1 praf de copt
-6-7 linguri faina
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma tare. Daca (,) compozitia e prea subtire mai adaugam putina faina, daca e prea groasa, adaugam putin lapte.
Asa trebuie sa arate
incingem tigaia (neaparat o tigaie de teflon)
Punem aluat si lasam pana incep sa apara gaurele, atunci intoarcem pe partea cealalta.
in momentul in care incep sa apara bule de aer, gaurele, se intoarce clatita
se fac foarte repede, neasteptat de repede
se pot servi cu ciocolata, dulceata, inghetata, fructe, dupa pofta si dupa imaginatie
cu dulceata de visine si nectarine
cu inghetata si capsuni
pudrate cu zahar si ornate cu capsuni si topping de capsuni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.