Un desert foarte aromat si parfumat, usor crocant pe margini dar pufos in interior, perfect pentru iubitorii de scortisoara. Reteta a aparut mai intai pe blogul Anei Maria Ciolacu dar mai apoi febra estoniana :D a cuprins intreaga blogosfera culinara. Reteta e foarte simpla si destul de rapida.
Ingrediente:
-300 g faina
-15 g drojdie
-30 g unt
-2 lingurite zahar
-120 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-1 galbenus de ou
Umplutura:
-50 g unt
-6 lingurite zahar tos
-1 lingurita pudra de scortisoara
In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de laptu cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca.
Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra).
Rulam, apoi taiem ruloul in doua
si impletim
apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )
ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara.
Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)
Superb arata si e super apetisant!!!Il trec neaparat pe lista:)Pupici!
RăspundețiȘtergereArata tare bine, a iesit exact asa cum trebuia!
RăspundețiȘtergereFrumoasa si super buna.
RăspundețiȘtergereMuy buena receta Se ve deliciosa aun un poco dificil
RăspundețiȘtergerebesos
Minunat! Pup!
RăspundețiȘtergere