Desi nu ma omor dupa dovleacul copt, iar in placinte/prajituri nu-mi place deloc, am incercat supa crema de dovleac si mi-a placut foarte tare. Si desigur am s-o repet cat se poate de des in aceasta perioada cand se gaseste dovleac din plin. Reteta e foarte simpla, dietetica si mai ales foarte rapida.
Am folosit:
-1/2 dovleac (cam 700 g)
-2 cartofi
-1 ceapa
-1/2 ardei (pe care l-am scos si l-am aruncat dupa ce a fiert)
-1 catel usturoi
-sare, piper
(data viitoare am sa pun si ghimbir, acum n-am avut)
Simplu de tot, se curata si se pun la fiert mai intai legumele, apoi dovleacul. Cand sunt gata, se strecoara, pastrand supa. Se mixeaza cu blenderul vertical, apoi se adauga supa. Se serveste cu crutoane de paine si cu smantana sau iaurt deasupra.
Simplu de tot, se curata si se pun la fiert mai intai legumele, apoi dovleacul. Cand sunt gata, se strecoara, pastrand supa. Se mixeaza cu blenderul vertical, apoi se adauga supa. Se serveste cu crutoane de paine si cu smantana sau iaurt deasupra.
wow...ce bine arata, dar cum eu nu sunt mare fan dovleac...;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela. Nici eu nu sunt fan dovleac, dar incerc acum sa ma "imprietenesc" cu el. :)
ȘtergereBunatate! Imi place tare mult dovleacul!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula.
ȘtergereCe frumos ai decorat supa!!!!!... Mie imi plac supele crema, doar ca ai mei baiti nu se prea dau in vant dupa ele!!
RăspundețiȘtergeresi care e procedeul? se fierb toate si apoi se pun in blender?
RăspundețiȘtergere