Si uite cum se poate transforma o banala prajitura cu gris intr-un desert spectaculos. :) .
Reteta e mai mult orientativa, principiile ei de baza sunt: la 1 ou, 2 linguri zahar si 3 de gris. Adaptati in functie de tava. Eu am facut din 4 oua insa puteam sa pun linistita si 6 pentru ca nu mi-a iesit prea inalta.
-4 oua
-8 linguri zahar
-12 linguri gris
-coaja rasa de la o lamaie
Pentru insiropat:
-400 ml lapte
-2 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile.
Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia in tava si se coace la foc mic 30-35 minute.
Dupa cele 35 de minute se scoate tava, se toarna tot laptele peste prajitura si se mai pune tava in cuptor 5 minute.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune pentru 2 ore in frigier, dupa care se taie in patrate marisoare.
Se poate servi simpla, cu gem de capsuni deasupra,
sau ornata dupa imaginatia fiecaruia.Eu am pus cate un "mot" generos de frisca si cateva coji de portocale confiate.
ton gâteau a l'air très bon bravo
RăspundețiȘtergerebon dimanche
Merci Femere.
RăspundețiȘtergerecat de bine arata prajiturica ta !pe cat e de banal ., pe atat e de delicoasaaa
RăspundețiȘtergeresa sti ca demult tot cautam reteta asta de piscota cu gris... a avut-o mama sub forma de tort cu mere dar ...s-a ratacit...
asa ca ma bucur ca am gasit-o la tine ..sigur voi incerca!!
numai bine cristina
Am o surpriza pentu tine,fa o vizita la mine pe blog:)
RăspundețiȘtergereIntradevar,daca stim sa improvizam,din ceva banal putem creea adevarate bunatai ce par a fi aparte.
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Cristina ez a darás süti,komolyan mondom,tuti.egyszerű és tökéletes.megsütöm!!!már irom is ki.
RăspundețiȘtergereCe buna-i prajiturica de gris...si mama facea ;-)
RăspundețiȘtergereDaca te mai intereseaza reteta tortului meu cu krantz de Revelion, sa stii ca am postat-o.
Multumesc Cristina, ma bucur ca iti place.
RăspundețiȘtergereMultumesc Eni, am ridicat surpriza.
RăspundețiȘtergereKoszonom Piroska. Bisztos sikerulni fog.
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana. Sigur ca ma intereseaza.
RăspundețiȘtergere