marți, 14 septembrie 2010

Paine rotunda impletita




Reteta e aceeasi pe care o folosesc de obicei, si o gasiti aici .
Iar tehnica impletirii painii am vazut-o pe Culinar si la Miha pe blog si am aplicat-o si eu.

aluatul framantat

dupa ce a crescut o ora


se imparte aluatul in 4 bucati pe cat posibil egale si se fac suluri de aproximativ 40 cm, pe masa de lucru unsa cu ulei

se pun sulurile in aceasta pozitie
Sper ca se vede cum am numerotat sulurile. pentru a fi mai usoara explicarea tehnicii de impletire.


Asadar se incepe impletirea in sensul invers acelor de ceasornic, se aduce 1 peste 2, 3 peste 4, 5 peste 6 si 7 peste 8.
Urmatorul rand se impleteste in sensul acelor de ceasornic.
Se ascund capetele sub aluatul impletit si se pune painea in tava, pe hartie de copt.


Se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra mac sau susan. Eu ador susanul asa ca prefer sa folosesc susan.


Se coace painea aproximativ 35 minute, pana se rumeneste.




priviti ce pufosenie



6 comentarii:

  1. http://mamasiiubita.blogspot.com/14 septembrie 2010 la 07:16

    Foarte frumoasa painea ta! Ai vreo reteta pentru paine cu cartofi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este pan se ve precioso. Te ha quedado magnifico.

    Sludos

    RăspundețiȘtergere
  3. Gracias Jose Manuel. Siempre tan amable.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamasiiubita,
    am facut si paine cu cartofi candva, reteta tot cam aceeasi dar am adaugat un cartof fiert, dat pe razatoarea mica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata frumos dar eu nu m-as complica cu asa ceva:)
    Paine cu ceapa nu ai facut?
    Oare cum se face aia de la Auchan? Ai mancat? Aia e mortala...

    RăspundețiȘtergere
  6. Merci Bianca.
    Am facut si paine cu ceapa, desigur nu se compara cu cea de la Auchan. Aia e coapta pe vatra nu in cuptor de aragaz. :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.