Reteta e aceeasi pe care o folosesc de obicei, si o gasiti aici .
Iar tehnica impletirii painii am vazut-o pe Culinar si la Miha pe blog si am aplicat-o si eu.
aluatul framantat
dupa ce a crescut o ora
se imparte aluatul in 4 bucati pe cat posibil egale si se fac suluri de aproximativ 40 cm, pe masa de lucru unsa cu ulei
se pun sulurile in aceasta pozitie
Sper ca se vede cum am numerotat sulurile. pentru a fi mai usoara explicarea tehnicii de impletire.
Sper ca se vede cum am numerotat sulurile. pentru a fi mai usoara explicarea tehnicii de impletire.
Asadar se incepe impletirea in sensul invers acelor de ceasornic, se aduce 1 peste 2, 3 peste 4, 5 peste 6 si 7 peste 8.
Urmatorul rand se impleteste in sensul acelor de ceasornic.
Se ascund capetele sub aluatul impletit si se pune painea in tava, pe hartie de copt.
Se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra mac sau susan. Eu ador susanul asa ca prefer sa folosesc susan.
Se coace painea aproximativ 35 minute, pana se rumeneste.
priviti ce pufosenie
Foarte frumoasa painea ta! Ai vreo reteta pentru paine cu cartofi?
RăspundețiȘtergereEste pan se ve precioso. Te ha quedado magnifico.
RăspundețiȘtergereSludos
Gracias Jose Manuel. Siempre tan amable.
RăspundețiȘtergereMamasiiubita,
RăspundețiȘtergeream facut si paine cu cartofi candva, reteta tot cam aceeasi dar am adaugat un cartof fiert, dat pe razatoarea mica.
Arata frumos dar eu nu m-as complica cu asa ceva:)
RăspundețiȘtergerePaine cu ceapa nu ai facut?
Oare cum se face aia de la Auchan? Ai mancat? Aia e mortala...
Merci Bianca.
RăspundețiȘtergereAm facut si paine cu ceapa, desigur nu se compara cu cea de la Auchan. Aia e coapta pe vatra nu in cuptor de aragaz. :)