duminică, 2 mai 2010

Tiramisu

-1 pachet mare de piscoturi
-250 g mascarpone
-500 ml cremme patisserie
-6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
-150 g zahar
-2 esente de rom
-amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
-300 ml cafea tare facuta la presso
-cacao pentru pudrat

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.
Piscpturile se trec prin cafea, apoi se aseaza intr-o tava suficient de inalta. Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema.


Urmeaza un nou strat de piscoturi, apoi restul de crema.
Crema se niveleaza, apoi cu furculita se fac valuri in zig-zag. Se pudreaza pe toata suprafata, cu cacao.



17 comentarii:

  1. tiramisu este unul dintere cele mai fine deserturi .imi place mult de tot.din pacate in Pakistan nu se gasesc piscoturi dar poate gasesc aici in Thailand.ti-a iesit foarte faina prajiturica.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah, esti o draguta. Chiar daca nu se gasesc piscoturi, parerea mea e ca poti sa-l faci sub forma de tort, cu un blat simplu si la fel, insiropat cu cafea si va iesi cel mai fin tort.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte, foarte bun.Un desert potrivit in orice ocazie.
    Ne place si noua mult de tot, iar al tau e foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc draga mea. Esti tare draguta.

    RăspundețiȘtergere
  5. il reste toujours un excellent dessert, le tien est très réussi, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  6. me encanta el tiramísú y este quedó maravilloso.
    te felicito.
    Un abrazo
    edith
    la brujita

    RăspundețiȘtergere
  7. Gracias Edith. Un abrazo para ti tambien.

    RăspundețiȘtergere
  8. dar se pune gelatina ceva sau pur si simplu asa se intareste crema?:)
    arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena,nu trebuie sa pui gelatina. Crema se intareste suficient, conditia e sa bati frisca bine. Eu sunt multumita de Meegle, cu alte tipuri de frisca nu am incercat. Aceeasi crema am folosit-o si la tortul cu trandafiri si a fost foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult mult...nu am gasit frisca meegle asa ca am luat de la hulala...am mai facut o alta reteta de tiramisu cu hulala si a iesit destul de taricica crema...abia astept sa incerc reteta asta cu mascarpone...sper sa mi iasa la fel de frumoasa ca cea din poze (ca de bun nu are ce sa nu fie bun) ca e pentru Craciun pentru parinti si socrii:)
    Multumesc inca o data:)

    RăspundețiȘtergere
  11. ma apucam de facut tiramisu si observai ca albusurile nu sunt pe nicaieri...nu se pun?

    RăspundețiȘtergere
  12. Elena, la reteta mea nu se pun albusurile. Dar le poti folosi la altceva, sau daca n-ai nevoie acum de ele, le poti pune intr-o punguta si le poti congela. Eu asa fac mereu, si cand se aduna mai fac cate o Pavlova, sau se poate face chec din albusuri sau fursecuri Limbi de pisica.

    RăspundețiȘtergere
  13. da asa am sa fac:) multumesc mult...am vazut si eu citind mai atenta ca scria 6 galbenusuri nu oua:P...mi-a iesit super buna oricum...:) multumesc pentru reteta:)

    RăspundețiȘtergere
  14. aaa...si sarbatori fericite:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.