-1 pachet mare de piscoturi
-250 g mascarpone
-500 ml cremme patisserie
-6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
-150 g zahar
-2 esente de rom
-amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
-300 ml cafea tare facuta la presso
-cacao pentru pudrat
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.
Piscpturile se trec prin cafea, apoi se aseaza intr-o tava suficient de inalta. Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema.
Urmeaza un nou strat de piscoturi, apoi restul de crema.
Crema se niveleaza, apoi cu furculita se fac valuri in zig-zag. Se pudreaza pe toata suprafata, cu cacao.
F aspectuos si apetisant!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ellis.
RăspundețiȘtergeretiramisu este unul dintere cele mai fine deserturi .imi place mult de tot.din pacate in Pakistan nu se gasesc piscoturi dar poate gasesc aici in Thailand.ti-a iesit foarte faina prajiturica.pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah, esti o draguta. Chiar daca nu se gasesc piscoturi, parerea mea e ca poti sa-l faci sub forma de tort, cu un blat simplu si la fel, insiropat cu cafea si va iesi cel mai fin tort.
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte bun.Un desert potrivit in orice ocazie.
RăspundețiȘtergereNe place si noua mult de tot, iar al tau e foarte apetisant.
Multumesc draga mea. Esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereil reste toujours un excellent dessert, le tien est très réussi, j'adore
RăspundețiȘtergerebonne journée
Merci Fimere. Bonne soiree.
RăspundețiȘtergereme encanta el tiramísú y este quedó maravilloso.
RăspundețiȘtergerete felicito.
Un abrazo
edith
la brujita
Gracias Edith. Un abrazo para ti tambien.
RăspundețiȘtergeredar se pune gelatina ceva sau pur si simplu asa se intareste crema?:)
RăspundețiȘtergerearata minunat!
Elena,nu trebuie sa pui gelatina. Crema se intareste suficient, conditia e sa bati frisca bine. Eu sunt multumita de Meegle, cu alte tipuri de frisca nu am incercat. Aceeasi crema am folosit-o si la tortul cu trandafiri si a fost foarte buna.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult mult...nu am gasit frisca meegle asa ca am luat de la hulala...am mai facut o alta reteta de tiramisu cu hulala si a iesit destul de taricica crema...abia astept sa incerc reteta asta cu mascarpone...sper sa mi iasa la fel de frumoasa ca cea din poze (ca de bun nu are ce sa nu fie bun) ca e pentru Craciun pentru parinti si socrii:)
RăspundețiȘtergereMultumesc inca o data:)
ma apucam de facut tiramisu si observai ca albusurile nu sunt pe nicaieri...nu se pun?
RăspundețiȘtergereElena, la reteta mea nu se pun albusurile. Dar le poti folosi la altceva, sau daca n-ai nevoie acum de ele, le poti pune intr-o punguta si le poti congela. Eu asa fac mereu, si cand se aduna mai fac cate o Pavlova, sau se poate face chec din albusuri sau fursecuri Limbi de pisica.
RăspundețiȘtergereda asa am sa fac:) multumesc mult...am vazut si eu citind mai atenta ca scria 6 galbenusuri nu oua:P...mi-a iesit super buna oricum...:) multumesc pentru reteta:)
RăspundețiȘtergereaaa...si sarbatori fericite:)
RăspundețiȘtergere