vineri, 28 mai 2010

Conopida gratinata

-1 conopida medie
-150 g cascaval
-2 oua
-200 g smantana
-100 g sunculita ardeleneasca (optional)
-2-3 linguri pesmet
-sare, piper
-ulei de masline


Conopida rupta in buchetele se fierbe in apa cu sare. Conopida nu trebuie sa se sfarame astfel incat nu trebuie fiarta prea mult. Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline. Se presara pesmet. Peste pesmet se pun buchetelele de conopida. Peste conopida se pune sunca taiata in fasii, cascaval ras, smantana si ouale batute, sare, piper si din nou cascaval.



Se pune in cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste .



3 comentarii:

  1. Cristina:
    se ven muy ricas esas coliflores. Acá en casa son un poco "mañosos" para comerlas pero yo igual se las preparo.
    Un abrazo desde Chile
    Edith
    La brujita

    RăspundețiȘtergere
  2. Gracias Edith. Mi Alex tambien es "manoso" como tu lo dises, y no quire comer coliflores.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta am sa incerc reteta.Arata super bine.
    Sa aveti un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.