Cu ceva timp in urma, pregateam "friptura" din ciuperci pleurotus la cuptor. Marturisesc ca mie mi-au placut foarte tare ciupercile pregatite astfel, dar Alex n-a fost foarte incantat de ele, dat fiind faptul ca ciupercile pleurotus au o textura gumata, cauciucata si nu toti le apreciaza.
Dupa
ce am vazut pe mai multe siteuri "friptura" de conopida, am zis ca
trebuie neaparat incercata. Sigur ca mi-a suras varianta cu mozarella,
dar pentru ca Alex vrea sa manance exclusiv vegan, am renuntat la
mozarella si am folosit drojdie inactiva, care are o aroma de branza.
Ingrediente:
- 2 conopide indesate
-ulei de masline
-sare
-piper
-usturoi
-fulgi de chili
-fulgi de drojdie inactiva
Conopida
se spala si se feliaza . Feliile trebuie sa aiba o grosime de
aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare,
piper, fulgi de chili, usturoi pe ambele parti si se pun intr-o tava pe
hartie de copt. Deasupra am presarat fulgi de drojdie inactiva si am
copt in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.